Energielabel voor woningen (EPC W).

Door een Europese richtlijn, moet er bij bouw, verkoop en verhuur van een woning op het moment van overdracht een energielabel (energieprestaie certificaat) aanwezig zijn. Het energielabel is alleen bestemd voor het opgenomen gebouw en geeft, op basis van een berekening,
Informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het betreft gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling. Het energielabel is maximaal tien jaar geldig.

In een oogopslag is te zien hoe energiezuinig een gebouw is.

De energieprestatie van de woning wordt weergegeven in een energie-index en in een gestandaardiseerde
energieklasse (A t/m G en kleuren). Zeer energiezuinige gebouwen hebben een A en zijn heldergroen, zeer onzuinige panden hebben een G en zijn felrood.

Dit is te vergelijken met de energielabels die in de witgoedsector en autobranche worden gehanteerd.

Het energielabel geeft bij bestaande bouw een lijstje met mogelijke maatregelen die de energieprestatie van
de woning kunnen verbeteren.

 Invloed op waarde van de woning?

Doordat nieuwe huurders/kopers meer op dit soort aspecten zullen letten, zal dit grote gevolgen kunnen hebben voor de woningmarkt. Goedkope woningen met een hoog energiegebruik zullen minder snel nieuwe huurders/kopers vinden. Voor de eigenaren van woningen betekent dit dat woningen goedkoper verhuurd/verkocht
moeten worden of de eigenaren van deze woningen moeten eerst energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Uiteindelijk zal deze maatregel van invloed zijn op de prijzen van woningen.
Wij raden dan ook aan het certificaat op te laten maken vóór u de woning gaat bezichtigingen.

ABC Energie en woninglabels

ABC Energie heeft zich gespecialiseerd in de woninglabels. Onze adviseurs zijn daarvoor opgeleid en hebben het Cito examen afgelegd. ABC Energie werkt volgens de richtlijnen van Energie Labeling Service (ELS).

Haal meer uit een energie label

Nadat er een woninglabel is uitgebracht kunt u er voor kiezen een maatwerkadvies aan te vragen bij ABC Energie. Met een maatwerkopdracht zullen wij voor u kijken waar u meer energie kunt besparen en zullen we de kosten van de verbouwing ook voor u kunnen inschatten. U kunt in een rapport zien wat de kosten zijn en wat het u oplevert. 

 

Ook een energielabel nodig klik dan hier